Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Εργασία στην Αυστραλία


Μια από τις ταχύτερες αναπτυσόμενες χώρες  οικονομικά παγκοσμίως είναι η  Αυστραλία, με αποτέλεσμα η εύρεση εργασίας σε αυτό το μέρος του πλανήτη να φαντάζει ιδιαίτερα ελκυστική.
Σε 400.000 άτομα περίπου,  ανέρχεται ο πληθυσμός των Ελλήνων που ζούν εκεί και κατά συνέπεια συναντούμε μια ισχυρή Ελληνική κουλτούρα, που συνεχίζει σε αρκετά μεγάλο βαθμό να κρατάει τις παραδόσεις και τους δεσμούς με την πατρίδα.

Η  Αυστραλία προσφέρει περίπου 180.000 θέσεις εργασίας κάθε χρόνο, για μετανάστες που τηρούν τα προσόντα κάποιας από  τις 183 ειδικότητες με μεγάλη ζήτηση, και αφορούν κυρίως τα επαγγέλµατα υγείας, τα επαγγέλµατα των µηχανικών και ειδικευμένους  εργάτες από την αυτοκινητοβιομηχανία και τον κατασκευαστικό κλάδο. Η λίστα βρίσκεται δημοσιευμένη στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Μετανάστευσης (www.immi.gov.au) Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι κάτω των 50 ετών και να ομιλούν  την Αγγλική γλώσσα. 
Οι  ετήσιες αποδοχές  ενός μισθωτού κυμαίνονται γύρω στα  65.000$ 

Για να ταξιδέψει κάποιος στην Αυστραλία για εργασία, διακοπές ή σπουδές πρέπει να είναι κάτοχος της ανάλογης βίζας.  Αυτή κατά περίπτωση μπορεί να είναι:: Τουριστική βίζα: για διάστημα τριών μηνών και χωρίς δικαίωμα εργασίας,  Φοιτητική βίζα: Δεν υπάρχει όριο ηλικίας, το διάστημα είναι ανάλογο της διάρκειας σπουδών, και παρέχεται το δικαίωμα εργασίας 20 ωρών την εβδομάδα , Αδεια (βίζα) εργασίας η οποία χορηγείται για μόνιμη ή προσωρινή εργασία, και η οποία δίνεται σε άτομα που το επάγγελμά τους  συμπεριλαμβάνεται στον ειδικό κατάλογο επαγγελμάτων υψηλής ζήτησης στην Αυστραλία, Αδεια  για Αυστραλούς πολίτες που ζουν στην Ελλάδα και θέλουν να εργαστούν στην Αυστραλία.
Περισσότερες λεπτομέρειες θα βρείτε εδώ:
http://www.greekcommunity.com.au/
http://www.immi.gov.au/students/
http://www.immi.gov.au/skilled/_pdf/sol-schedule1.pdf
http://www.immi.gov.au/skilled/_pdf/sol-schedule1-2.pdf
Η ιστοσελίδα του υπουργείου Μετανάστευσης της Αυστραλίας:
http://www.immi.gov.au/about/charters/client-services-charter/visas/2.0.htm

Οι Έλληνες πολίτες για άδεια εισόδου – εργασίας,  πρέπει να αποταθούν στην  Αυστραλιανή πρεσβεία στο Βερολίνο:
http://www.germany.embassy.gov.au/beln/countryinfo.html
Για ενημέρωση  σχετικά με τη μετάβαση στην Αυστραλία μπορείτε να απευθυνθείτε στην Πρεσβεία της Αυστραλίας στην Ελλάδα:
http://www.greece.embassy.gov.au/athn/home.html

συνέχεια του άθρου εδώ ...



Δεν υπάρχουν σχόλια: