Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Εργασία στον Καναδά


Μια από τις πιο οργανωμένες χώρες του κόσμου με πληθώρα υπηρεσιών και υψηλούς μσθούς αποτελεί ο Καναδάς, ο οποίος έχει βαθμολογηθεί  από τα Ηνωμένα Έθνη ως το καλύτερο κράτος στον κόσμο για να ζήσει κανείς.

Η ανεργία κυμαίνεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα (περίπου 4% ) και παρατηρούνται διακυμάνσεις στους μισθούς οι οποίοι εξαρτώνται από την ζήτηση της κάθε ειδικότητας όπως και από τις συνθήκες διαβίωσης στις διάφορες περιοχές.
Πάντως η χαμηλές θερμοκρασίες σταθμίζονται με την εργασιακή ασφάλεια που νιώθει κανείς όπως και με το άψογο επίπεδο κρατικών υπηρεσιών σε κάθε τομέα.
Το καθημερινό κόστος διαβίωσης είναι σχετικά χαμηλότερο από την Ελλάδα, ενώ το καθαρό κατώτατο ετήσιο εισόδημα κυμαίνεται περίπου στα 45.000 ευρώ.

Το νόμισμα της χώρας είναι το δολάριο Καναδά, του οποίου η σημερινή ισοτιμία με το ευρώ είναι: 1 euro = 1,30 CAD,  ενώ τα Αγγλικά και τα Γαλλικά αποτελούν τις επίσημες γλώσσες του κράτους, οι οποίες αποτελούν και σημαντικό κριτήριο στην εύρεση  εργασίας.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Για εργασία στον Καναδά απαραίτητη είναι η  άδεια μετανάστευσης για την οποία απαιτούνται κάποιες προϋποθέσεις πολλές φορές χρονοβόρες,
όπως:
• Να ανήκετε σε μία από τις κατηγορίες των επαγγελμάτων που ζητά ο Καναδάς ή
• να σας κάνει sponsor ένας συγγενής  1ου βαθμού ή
• να παντερευτείτε Καναδό υπήκοο…
Υπάρχει τέλος και η επιλογή έκδοσης κάρτας προσωρινής εργασίας, με απόκτηση μόνιμης διαμονής έπειτα από τουλάχιστον δυο χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας.

συνέχεια του άθρου εδώ ...